Noutati si alte articole interesante!

Sfaturi de care trebuiue sa tineti cont in momentul in care aveti nevoie de o optimizare a magazinului dumneavoastra online

Prezenta in online este una din factorii cheie a afacerii dumneavoastra spre succes, prin online ea devine puternica si vizibila. De aceea, procesul de creere a site-ului web trebuie sa fie inca de la inceput plin de profesionalism si originalitate. Este nevoie ca site-ul web sa dispuna de cele mai noi versiuni de optimizare.

Pentru ca vanzarile si profitul dumneavoastra sa fie inntr-o continua crestere actiunea de optimizare magazin online are nevoie si de optimizarea SEO. Dupa ce acest pas a fost indeplinit cu succes atat vizitatorii cat si clientii care va trec pasul o sa aiba parte de o experienta placuta interactionand cu web design al site-ului dumneavoastra. In urma acestor schimbari afacerea beneficiaza de o crestere a vanzarilor si oreducere a costurilor.

Optimizarea magazinului online devine un proces tot mai important in zilele noastre deoarece concurenta in online este tot mai mare iar fiecare magazin online are nevoie de ceva nou si original. Asadar este o batalie cu ravalii pe pozitiile Google.

Cum se poate realiza actiunea de optimizare magazin online?

Cu ajutorul unei agentii de publicitate online treaba este foarte simpla. Ei cunosc toate secretele unei pagini web de succes cu un design original si bine pus la punct. Echipa unei asemenea agentii de publicitate detine toate ,,uneltele’’ de care site-ul dumneavoastra are nevoie pentru a fi pe primul, loc in clasamentul Google. Aceste agentii au programe care se concentreaza pe nevoile necesare site-ului dar si pe beneficiile si lucrurile noi care i s-ar potrivi. Clar ca aceste lucruri daca sunt facute de agentii specializate in digitalizare si design, magazinul/afacerea dumneavoastra nu are cum sa dea gres, dar daca totusi acest lucru este aproape imposibil sau nu aveti bugetul necesar pentru a apela la specialisti exista oportunitatea de a-ti creea singur optimizarea magazinului online prin cativa pasi simpli.

Optimizarea magazinul online are nenumarate avantaje. Iata care sunt acestea:

 • Eficacitatea companiilor de marketing- Prin optimizarea SEO, compania poate vedea care sunt lipsurile site-urilor, ce pagini sunt urmarite mai des si carfe sunt preferintele clientilor. Aceasta companie poate indentifica care sunt laturile cele mai importante ale site-ului si in ce sa investesti mai multa atentie si bani.
 • Traficul marit de o experienta prietenoasa si placuta pentru clienti. Este foarte important ca atunci cand clientii dumneavoastra va trece pragul magazinului online sa paraseasca site-ul cu o experienta placuta. Acest lucru poate fi influentat de design si informatiile magazinului online. Un alt avantaj al site-ului web il reprezinta punctele de comenzi-cumparare-livrare, daca clientul este bine informat si ajutat prin pasi simpli sa isi finalizeze cu succes cumparaturile acest lucru il face ca pe viitor sa revina pe acel site web si sa reapeleze la acele facilitati.
 • Increderea care o da site-ul. Un procent arata ca in Romania doar 1-2% din clientii din online sfarsesc pana la urma sa faca o achizitie. Acest numar poate sa creasca daca magazinul online este optimizat, are o vitaza buna de navigare cat si calitatea produselor. Daca acest lucru este respectat atunci produsele, stocul si pretul sunt calitative si facile pentru clienti.

Conditiile de optimizare a magazinului online:

 1. Viteza de incarcare- Daca website-ul este usor de utilizat si rapid clientii devin multumiti si o sa reapeleze la serviciile vanzatorilor. Stim cu totii ca in zilele noastre tot ce ne dorim este sa nu asteptam zeci de minute ca un site web sa se incarce.
 2. Design- Site-ul web joaca rolul de ,,portofoliu’’ / ,,carte de vizita’’ a produselor si  serviciilor oferite de producator.
 3. Platforma de plata si optimizata la zi – Website-ul trebuie sa fie optimizat la zi, sa fie mobile-responsive, iar informatiile oferite sa fie de interes.
 4. Navigare inteligenta
 5. Structura arhitecturala a optimizarii magazinului online- Lista elementelor este destul de lunga, insa cele mai importante sunt Logo-ul, Website-ul, Serviciile si produsele oferite, Comunitatea
 6. Comunicarea eficienta intre vanzator si clienti- Clientii pot interactiona direct cu ofertele tale, cat si cu tine – prin comentarii si mesaje. De aceea, fiind legatura dintre tine si publicul tau, site-ul trebuie sa fie impecabil pentru o promovare impecabila!

Cine are nevoie de optimizarea magazinului/site-ului web ?

 • Bloggeri
 • Studenti/interni
 • Proprietari de afaceri online
 • Angajati ai unui magazin online
 • Specialisti de marketing

CONCLUZIE

Asadar, cel mai important pentru a avea succes cu magazinul online, secretul este un site bine optimizat. De ce ? Pentru ca un site online cu mult trafic si bine optimizat vinde mai mult deoarece si rata de conversie este mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *