Noutati si alte articole interesante!

Ce rol au jaluzelele exterioare din Cluj pentru casa ta?

Casele au o mare insemnatate pentru fiecare dintre noi, reprezentand locul unde ne relaxam dupa o zi indelungata si obositoare la locul de munca.

Nu de putine ori, in casa avem multe obiecte de valoare, pe care vrem sa le stim in siguranta chiar si cand noi suntem plecati in calatorii.

Jaluzelele exterioare sunt concepute pentru a proteja ferestrele, atat de intemperiile meteorologice, cat si de hoti.

Ceea ce este bine de precizat este ca jaluzelele nu pot fi deschide decat din interior, ba mai mult, pot sa fie prevazute si cu diferite elemente antiefractie.

In prezent, poluarea fonica ne afecteaza vietile tot mai mult, mai ales in marile orase ale tarii. Jaluzelele asigura si o izolare fonica, un aspect important, ce ne imbunatateste calitatea somnului considerabil.

Un somn linistit ne imbunatateste activitatea intregului organism, devenind mult mai energici si reusind sa indeplinim toate atributiile zilnice pe care le avem in plan.

Intre jaluzea si geam se formeaza un strat izolator, ce nu permite trecerea caldurii din interior catre exterior.

Conditiile climatice pot sa fie destul de deranjante, chiar si pe timp de vara. Perioadele de canicula ne fac sa ne simtim obositi si lipsiti de energie, moment in care tot ce ne dorim este sa avem o camera racoroasa. Jaluzelele exterioare din Cluj sunt concepute pentru a proteja o camera de arsita, un aspect foarte important, mai ales pe timpul verii, cand temperaturile cresc considerabil.

Exista mai multe variante, ceea ce inseamna ca putem sa alegem exact ce se potriveste casei noastre.

De cele mai multe ori, jaluzelele sunt orizontale, ele rulandu-se foarte usor si fiind practice. Si cand vine vorba de functionare, observam doua categorii: jaluzele manuale si jaluzele automate.

Ceea ce este interesant este faptul ca putem opta pentru jaluzele personalizate, in functie de dimensiunile de care noi avem nevoie.

In ceea ce priveste intretinerea, lucrurile sunt foarte simple. Jaluzelele se curata destul de rar, de 2 ori pe an, utilizand un spray si un burete, pentru a indeparta impuritatile si praful de pe fiecare lamela.

Pentru amplasarea lor corecta la fereasta, cel mai bine ar fi sa apelam la persoane specializate. Amplasarea incorecta atrage cu sine disfunctionalitatea si anuleaza orice beneficiu al jaluzelelor.

Jaluzelele exterioare din Cluj  se folosesc si pentru protejarea geamurilor de eventualele intemperii. Stim deja ca temperaturile variaza foarte mult in ultimii ani, iar aceste oscilatii duc la aparitia fenomenelor meteo violente, cum ar fi furtunile si ploile cu gheata.

Exista mai multe tipuri de materiale din care jaluzelele sunt fabricate, dar cele mai populare sunt PVC-ul si otelul galvanizat. Ambele sunt rezistente la conditiile de mediu, deci nu se deterioreaza cu usurinta.

Nuantele cele mai des solicitate sunt albul si negrul, datorita faptului ca se integreaza cu succes in orice tip de design, atat vintage, cat si contemporan.

Prin urmare, jaluzelele sunt niste piese cu rol multifunctional, fiind utilizate atat pentru izolarea termica, dar si pentru antiefractie, ele potrivindu-se atat caselor, dar si in cazul in care locuiti la bloc si va doriti  sa va protejati de poluarea fonica si de radiatiile solare puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *